Het POM. en PASTEI. Verhaal

Vandaag woensdag, 25 november, staan we stil bij de Surinaamse Onafhankelijkheidsdag en bieden we Pom en Pastei van Avenue Nine aan. We nemen jullie graag mee in het proces van de totstandkoming van onze eigen recepten voor deze 2 heerlijke Surinaamse gerechten.

Vorig jaar mochten we de gasten van de Nederlandse première van de Surinaamse film Wiren ontvangen in ons restaurant. Die avond serveerden we onder andere Pom en Pastei. Dit was de aanzet tot de ontwikkeling van ons eigen Pomrecept. Een ware uitdaging, omdat iedereen in Suriname opgroeit met eigen familierecepten. Ook het vinden van de juiste zoet/zuur verhouding speelde een grote rol in het proces. Er zijn verschillende variaties en verhoudingen mogelijk en iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeur. We organiseerden proeverijen met bigi sma’s en uiteindelijk heeft het bijna een jaar geduurd om onze eigen Pomrecept te verfijnen.

ONZE POM. / PASTEI DELUXE VOOR TWEE PERSONEN.

We zullen nooit beweren dat de Pom van bijvoorbeeld je moeder niet lekker is. Integendeel, het is hartstikke lekker, maar de Pom van Avenue Nine is het lekkerst! 😊 Er is keuze uit Pom Vega, Pom Kip en Pom kip/zoutvlees (tijdens kertst) en we gebruiken hiervoor 100 % pure pom uit Suriname.

100% POMTAYER UIT SURINAME. OOK TE BESTELLEN BIJ AVENUE NINE.

Vergeleken met de Surinaamse Pom is de Surinaamse pastei minder bekend in Nederland en op weinig plekken te verkrijgen. Daar willen wij verandering in brengen, omdat wij het een heerlijk gerecht vinden waar veel mensen van zouden genieten, ook tijdens de feestdagen. Dit heeft geleid tot een eigen pasteirecept. Het deeggerecht wordt gevuld met een lekkere mix van groenten en kip en gegaard in de oven. Net als bij onze Pom, willen we toegankelijke porties pastei aanbieden. Pastei in een formaat wat voldoende is voor 2 personen of een grote eter. Onze pastei wordt gemaakt met kip.

EEN DEEL VAN ONZE POM. TESTPANEL

Nieuwsgierig naar de POM. en PASTEI. van Avenue Nine? Plaats alvast je bestelling voor woensdag 25 november en vier de Surinaamse onafhankelijkheidsdag thuis met ons mee. Je kunt de POM. en PASTEI. los bestellen of als onderdeel van een Pom Deluxe of Pastei Deluxe maaltijd voor 2 personen waarbij je rijst, bruine bonen, groenten, zuur en peper krijgt voor 36 euro.

Kom je vandaag je bestelling afhalen bij Avenue Nine in Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *